IMG 20150505 115300Meseria - Bratara de aur

Eveniment umbrela: Săptămâna Europeană a Tineretului (SET) 2015 – Ediţia a 7-a

Organizator: Liceul Tehnologic "Grigore C Moisil"

Tip eveniment: Eveniment AN national

Data: 5 Mai 2015

Detalii eveniment:

O zi deosebita in cadrul Săptămânii Europene a Tineretului 2015 a fost la Liceul Tehnologic Grigore C Moisil Buzau care a organizat o intalnire interesanta cu tema ANGAJABILITATEA TINERILOR intre:
- elevii liceului nostru,
- angajatori importanti EXIMPROD Buzau si SARA SRL,
- reprezentant al Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca Buzau,
- un student la Universitatea Politehnica Bucuresti;
- elevi din clasa a VIII-a ai Scolii generale nr 1 Buzau.


Pe mai multe ateliere s-au desfasurat activitatile noastre.
Scoala noastra a prezentat cateva din realizarile elevilor si profesorilor nostri de specialitate, lucrari premiate la Concursuri si Simpozioane si o lectie interactiva sustinuta de elevii clasei Productie Media pentru elevii de gimnaziu in holul scolii.
Elevii claselor a XII-a au fost informati cu privire la oportunitatile de cariera. Cum?
Reprezentantii EXIMPROD Buzau ne-au incantat cu un film realizat cu prilejul sarbatoririi a 20 de ani de existenta. Firma a pornit de la 4 angajati si a ajuns la peste 400, au activitati in domeniul Electric producand peste 2000 de produse, au numeroase brevete de inventie si isi doresc sa angajeze tineri responsabili dornici sa se dezvolte.
SARA SRL Buzau firma cu cifra de afaceri de peste 1 milion de Euro si-a prezentat domeniul de activitate si si-a aratat disponibilitatea de a angaja tineri.
Reprezentantul AJOFM le-a prezentat elevilor din clasa a XII-a posibilitatile de angajare in Buzau, precum si in Europa prin intermediul retelei Eures.
Deosebit de atractiva a fost prezentarea Universitatii Politehnice Bucuresti de catre un student, care printr-o discutie libera cu elevii nostri de clasa a XII-a, a reusit sa le starneasca interesul si sa ii faca sa constientizeze ca rezultatele si veniturile vin numai prin munca, indiferent daca continua studiile sau doresc sa devina angajati.

 

Mai multe informatii:

https://www.facebook.com/events/457836521041020/478020689022603/
http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/250